Şəhərinizi seçin

Növü

Mətbəx

Bu üçün yer

Xüsusiyyətləri

Təklif

Metro

Əyləncə

Ətraflı axtarış
Ləğv etmək

Şərab yarmarkası

21 oktyabr, 2013

Dağlar və günəş – şərabçıların ən yaxın dostlarıdır. Amma şərab istehsalının ənənələrindən başqa üzüm becərilən hər region çaxır festivalını və ya yarmarkanı keçirməyi öz borcu hesab edir. Belə şərabçılar turistlərin və ictimaiyyətin diqqətini mədəniyyət məsələlərinə cəlb edirlər, turistlər isə səs-küylü tərəfdarları dairəsində istirahət etməyə və sadəcə ürəkdən əylənməyə imkan qazanırlar.

Son zamanlar qastronomiya turizmi anlayışı geniş yayılıb, yəni elə turizm növüdür ki, hansısa ölkənin mətbəxi ilə tanışlıq əsas məqsədidir. Ölkənin tarixi diqqətəlayiq yerlərdən və mədəni xüsusiyyətlərindən başqa bugünkü turistə və ya, yeni nəsilin diliylə deyərək, səyahətçiyə onu anlamaq maraqlıdır ki, müəyyən bir xalq nə yeyir və içir. Festival isə böyük miqdarda kulinaruya şah əsərlərini və xalq artıq çox yüzilliklər boyunca içkini dadlamaq üçün əla bir imkandır.

İcazə verin sizə zadəgan şərablar vətəni olan Avropada keçirlən beş festivallı təqdim edim. Fransa. İtaliya, Almaniya, Macarıstan və bir çox başqa ölkələr artıq çox illər ərvində şəraba mədhiyyə oxuyub onu tərifləyir, çünki qədim romalılar deyirdilər ki, həqiqət şərabdan ibarətdir.

“Cantine Aperte” şərab festivalı, İtaliyada açıq çaxır zirzəmilər günü.

Tədbir şərab həvəskarları və turistlər üçündür. İtaliyanın hər ərazisində mayın son bazar günü bir çox çaxır təsərrüfatların zirzəmiləri açılır. Çaxır zavodlarında turistlərə şərabın istehsalı metodlarından danışırlar, ən yaxşı şərablar, çaxır zavodları üzrə ekskursiyalar keçirirlər. Tədbir konsert, sərgilər və, əlbəttə şərabların dequstasiyaları ilə müşayiət olunur. Festival İtaliyanın öz sakinlərindən başqa 1 milyondan çox turist yığır. Sisiliya və ya Toskanada istirahəti “Cantine Aperte” festivalına baş çəkməklə birləşdirmək isti yay ərəfəsində ən yaxşı ideyadır. 

“Beaujolais Nouveau” festivalı.

 Hər il noyabrın üçüncü cümə axşamı ənənəvi gənc şərab bayramı başlanır və Bojolenin bütün ərazilərində keçirilir. Bu yeganə fransız şərabıdır ki, onu üzümün "qame" növündən hazırlayırlar və onu yığımdan yalnız altı həftə sonra içmək olar. Bütün Fransadan şərabçılar öz şərablarının dadverən keyfiyyətlərini müqayisə edərək yarışırlar. Bojolenin hazırlığını düz gecə yarısı “Le Beaujolais Nouveau est arrivé”! (Bojole Nuvo gəldi) frazası ilə elan edirlər. Sizi küçə şənliyi və şou-proqramlar və festivalın başlanğıcı ərəfəsində – birinci şərabın təntənəli açılması gözləyir.


Bordo şərab festivalı – “Bordeaux fete le vin”.

Başqalardan fərqli olaraq bu festival iki ildə bir dəfə keçirilir və növbətisi 2014-cü il 26-29 iyunda olacaq, ona görə səyahətin planlaşdırılması üçün vaxt hələ kifayət qədərdir. Şərab, dadlı yemək və bayram həvəskarları Bordo şəhərinin düz mərkəzi meydanında festivalın atmosferindən həzz alırlar. 80 pavilyondan hər birində səhərdən axşama qədər Fransanın müxtəlif vilayətlərindən şərab satırlar və siz onu dadlaya bilərsiniz. Şərabdan başqa sizi əyləncə proqramı, somelye müsabiqələri və usta-siniflər, şəhər üzrə ekskursiyalar və sadəcə şərab və fransız mətbəxinin ziyafəti gözləyir. Bu əhvəlat marafonu bayram fişəngiylə tamamlanır.

Ştutqartda şərab festivalı – “Stuttgart Wine Village”.

Ştutqartda illik çaxır festivalı  Avropanın ən gözəl çaxır tədbirlərindən biridir. 2013-cü ilin avqustunda artıq 37-сш festival ba. tutmuşdur. Ştutqartın mərkəzi meydanında 100-dən çox pavilyon qoyulmuşdur və onlarda alman şərabının 300-dən çox növünü festivalın qonaqlarına təklif edirdilər. Şərab üçün şvab mətbəxinin yeməkləri süfrəyə verilir. Canlı  musiqi, yerli gözəlliklər və şərabın bolluğu – bu festivala baş çəkənlərdən hər kəs bir il sonra mütləq bura geri qayıdırlar.

Madeyra festivalı – “Madeira Wine Festival”.

Artıq beş əsr bundan əvvəl şərabı buradan ixrac edirdilər. Madeyra adasında möhkəm şərabla yayı yola salırlar. Burada avqustun sonunda – sentyabrın əvvəlində üzüm yığımı başlanır. Küçələrdə festival günlərində masalar qurulur, qonaqlıq hazırlanır və il ərzində bağlı saxlanılan çaxır zirzəmiləri dequstasiyaya bütün arzu edənləri dəvət edərək öz qapılarını açır. Həmçinin bayram müxtəlif şou, folklor rəqsləri və mahnılarla müşayiət olunur. Bayram zamanı yalnız maderadan yox, həm də şərabın başqa növləri ilə həzz almaq olar. Məsələn, likörə oxşar şirin şərab “Moscatel” (Muşkatel), ağ “Vinho branco” (vinyu branku) şərab, tünd qırmızı rəngli “Tintos” (tintuş) şərabı. İstirahət üçün, vaxt fayda və xoş keçirə biləcəyiniz, nəyisə özünüz və yaxın dost-qardaş üçün yeni şeyləri öyrənmək üçün çox gözəl bir yerdir.


Другие qeydlər gurme

Dadlı reseptlər: Burger "La Parisienne"

24 oktyabr, 2016

“Jasmine” – ın ətirli dadı.

26 oktyabr, 2014

Ukraynanın paytaxtı Kiyev şəhərində

13 may, 2014

Şərhini əlavə etmək

Ad

Elektron poçt

Şərh